E bine să fii preventiv cu instalația electrică

E bine să fii preventiv cu instalația electrică

E bine să fii preventiv cu instalația electrică

Zilele trecute am pățit o chestie nasoală cu o priză. M-am trezit dintr-o dată că a pocnit ceva în tabloul de siguranțe. M-am dus să mă uit, o siguranță era arsă. Eu încă am siguranțe din acelea vechi care se înșurubează în panou. Am schimbat-o, am pus-o înapoi, POC, iarăși a bubuit.

Iau la verificat toate triplele, toate prelungitoarele din casă, nimic. Curent pe iluminat aveam, pe prize nu. Iau la cercetat prizele. Încep cu cea din bucătărie în care erau băgate în timpul evenimentului neplăcut o friteuză și un filtru de cafea. Am avut noroc, am descoperit-o din prima. Era neagră toată. Firele erau carbonizate. Aceasta a fost o priză cu problemă pe care abia am montat-o, dar se pare că nu am făcut o treabă foarte bună pentru că nu sunt de meserie. Puteam să dau foc la casă.

Concluzie: atunci când o să mai am nevoie de montat prize, ori întrerupătoare, o să caut un electrician în București, autorizat ANRE, care să vină să rezolve problema. Deși nu este lucru complicat, iată că niște mici greșeli, pot să aibă urmări destul de grave.

Caut un electrician Sector 2, să nu fie nici foarte departe de mine astfel încât să fie nevoit să petreacă ore bune pe drum. E bine să fim preventivi atunci când vine vorba despre instalația electrică și să încercăm pe cât posibil să facem modificări la ea doar prin intermediul persoanelor autorizate, fie ele modificări ce par destul de simple. Unii ar spune că dacă nu schimbi o priză sau un întrerupător în casă nu ești bărbat.

E o prostie mentalitatea asta care din păcate împinge de la spate multă lume, inclusiv pe mine, să facă niște munci neautorizate care aduc mari probleme pe viitor. Cred că trebuie încet încet să devenim precum nemții, să chemăm oameni cu adevărat pricepuți și autorizați să ne lucreze prin casă. În ultimii 30 de ani românii au căpătat o mentalitate care-i transformă în omul bun la toate însă din păcate, nu este o idee prea bună să înveți câte puțin din toate. Mai bine ai o singură meserie la care ești as decât să știi câte puțin din 10 meserii diferite, dar nimic complex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonApel tarif normal
×