Montare Panou Electric. Cand este necesar de inlocuit?

Montare Panou Electric. Cand este necesar de inlocuit?

Montare Panou Electric.

Cand este necesar de inlocuit?

Montare Panou Electric

In momentul in care panoul electric este defect si trebuie schimbat este important sa se contacteze un specialist care se ocupa de montare panou electric care sa se ocupe de acest lucru. Panoul electric este o componenta foarte importanta existenta in instalatia electrica, fara de care aceasta nu va functiona, motiv pentru care implica o atentie deosebita.

Acest panou are rolul de a oferi protectie persoanelor din incinta. Cu ajutorul acestui panou, aparatele electrice sunt si ele protejate si, in functie de performantele protectiilor incluse in panou, acesta poate fi mai bun sau mai putin bun.

Montare panou electric – cand este necesara schimbarea tabloului electric?

Se apeleaza la servicii de montare panou electric in diverse situatii, cum ar fi momentul in care in incinta este instalat un panou electric vechi si numarul de consumatori de energie creste simtitor, iar schimbarea sa este foarte importanta din mai multe motive:

  • Eliminarea riscului unui scurt circuit;
  • Eliminarea riscului de incendiu;
  • Inlocuirea cablajerlor scunse si verificarea lor pentru ca au potentialul de a afecta dramatic instalatia din incinta;
  • Inlocuirea tuturor componentelor neconforme cu un standard de siguranta inalt si a materialelor imbatranite;
  • Eliminarea problemelor cu contactele imperfecte existente in actualul panou;
  • Eliminarea pericolului de electrocutare;
  • Marirea gradului de siguranta pentru toata instalatia electrica;
  • Motive estetice.

Persoanele care s-au decis sa inlocuiasca panoul de sigurante ar trebui sa investeasca in protectii mult mai performante de fiabilitate, timp de reactie, calibrare, contacte de legatura. Cu alte cuvinte, sa investeasca in produse de calitate care au un pret ceva mai mare, dar care ofera siguranta in comparatie alte oferte ieftine si tentante.

Se recomanda inlocuirea tabloului vechi atunci cand acesta nu mai poate face fata numarului foarte mare de consumatori.

In acest context se recomanda apelarea la o echipa de electricieni autorizati ANRE care au pregatirea necesara pentru a putea realiza toate operatiunile asupra instalatiei electrice, inclusiv aceea de a monta un panou electric nou.

Este foarte important ca specialistii care se ocupa de acest lucru sa respecte normele de siguranta si sa lucreze pe proiect oferind totodata si factura, dar si garantie pentru lucrari.

Pasi ce trebuie urmati pentru montare panou electric.

Specialistii incep prin demontarea tuturor elementelor din vechiul panou electric. Ulterior, verifica cablurile actuale, urmand pregatirea pentru montajul unui nou tablou.

Dupa ce se schimba panoul electric vechi, panoul modern contine siguranta automate care se vor monta pe sina, cate o siguranta bipolara in fiecare circuit.

Sunt inlocuite sigurantele fuzibile din ceramica existente in tabloul vechi cu o singuranta care are protectie diferentiala. Aceasta este foarte importanta pentru protectia contra electrocutarii, dar si pentru protejarea aparatelor electrocasnice.

Intotdeauna pentru lucrari electrice de montare panou electric, se recomanda lucrul cu profesionistii si solicitarea certificatelor de garantie pe lucrare.

Nu este recomandat ca persoanele neautorizate sa intervina la tabloul electric si sa incerce sa il inlocuiasca, pentru ca pot aparea accidente neplacute.

Pentru siguranta dvs., apelati intotdeauna la electricieni autorizati precum cei de la ELECTRIC ACTIV. Verificati intotdeuna daca autorizarile sunt reale. Multi specialisti afirma ca sunt autorizati, dar din pacate nu pot face dovada acestui lucru. Verifica documentele noastreaici.
Electric Activ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonApel tarif normal
×